ICB logo text H

                            

bandera Catalana  bandera espanya  bandera Anglaterra 1  bandera frana                               
facebooh twitter instagram youtube
       

Sense categoria

CERTIFICACIÓ DE LLENGÜES

L'institut Camps Blancs forma part del "Programa experimental de suport a la certificació dels coneixements de llengües estrangeres en determinats ensenyaments" creat pel Departament d'Ensenyament.

Aquest pla ofereix als nostres alumnes a partir de 15 anys la possibilitat de presentar-se a les proves de certificació oficial dels diferents nivells dels ensenyaments d'idiomes de règim especial.

L'oferta de certificació de nivells i d'idiomes és la següent,

  • Nivell intermedi B1 idiomes alemany, anglès, francès i italià.
  • Nivell intermedi B2 idiomes alemany, anglès, francès i italià.

La presentació de la inscripció es realitzarà des del Centre, i les proves es realitzaran a l'EOI de referència del centre. Aquestes proves estaran adaptades als alumnes.

Podeu demanar més informació al vostre professorat de llengües estrangeres.

NOTÍCIES MOBILITAT

Trobareu totes les novetats adreçades al professorat i a l'alumnat

 

ALUMNAT:  Acollida d'una alumna Erasmus+                                                                                   

Data: Novembre-Desembre 2019

Una alumna de l'Institut Victor Lépine de Normandie ha realitzat una estada formativa al nostre Centre en el departament d'Imatge Personal.

Ha realitzat pràctiques amb les alumnes del cicle d'Estètica i bellesa i ha completat la seva formació en una de les nostres empreses col·laboradores.

estada IMP1 estada IMP2 Logo academie 

 

INSTITUT:  Carta ECHE 2014-2020                                                                                                                      

Data: Octubre 2019

El nostre Institut ha obtingut la Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020. Aquesta carta ECHE permetrà al nostre professorat i alumnat de cicles de grau superior la participació en els programes cofinanciats dins el marc del programa ERASMUS+.

CARTA ECHE 1 1 2  logo vector erasmus

 

PROFESSORAT:  Convocatòria beques Erasmus+ per  al professorat i l'equip directiu                                                 

Data: Maig 2019

Està oberta la convocatòria per a la realització d'una estada formativa en empresa, entitat i/o centre educatiu a un país de la Unió Europea. L'estada tindrà lloc el mes de Juliol 2020.

El professorat seleccionat realitzarà un programa d’activitats íntegrament organitzat des del Departament d’Educació i prèviament acordat i aprovat per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.

Existeixen dos tipus d'estades:

  • Acció 1: El sistema educatiu en alternança a Europa, DUAL. Normalment Alemanya, però pot ser qualsevol altre país de la UE. Adreçat a professorat de cicles formatius que realitzin DUAL o membres de l’equip directiu durant el curs 2018-2019. Es valorarà el coneixement d’idiomes.
  • Acció 2: Incorporació de la llengua anglesa en els ensenyaments professionals, AICLE. Normalment Finlàndia, però pot ser qualsevol altre país de la UE. Adreçat a professorat de cicles formatius (excepte els de l’especialitat de llengües estrangeres). Nivell d’anglès mínim requerit (amb acreditació): B2.

Per a més informació, cliqueu aquí.

El professorat interessat envieu un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 

MOBILITAT PROFESSORAT I EQUIP DIRECTIU

NOTÍCIES

Des del curs 2018-2019 l’Institut Camps Blancs promou la mobilitat internacional tant d’alumnat com de professorat participant en diferent programes europeus.

El professorat de l’Institut Camps Blancs pot optar a les següents estades formatives:

  • Estada formativa entre 5 i 7 dies, del mes de juliol, a una empresa, entitat i/o centre educatiu a un país de la Unió Europea. El professorat seleccionat realitzarà un programa d’activitats íntegrament organitzat des del Departament d’Educació i prèviament acordat i aprovat per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial. La finalitat d’aquest programa és repercutir els aprenentatges dels professors participants en el centre educatiu en el qual treballa. Existeixen dos modalitats:

- Acció 1: El sistema educatiu en alternança a Europa, DUAL. Normalment Alemanya i adreçat a professorat de cicles formatius que realitzin DUAL  o membres de l’equip directiu

- Acció 2: Incorporació de la llengua anglesa en els ensenyaments professionals, AICLE. Normalment Finlàndia i adreçat a professorat de cicles formatius (excepte els de l’especialitat de llengües estrangeres) amb un nivell mínim d’anglès de B2.

L’Institut gestiona la sol·licitud d’aquestes beques Erasmus+. Aquests ajuts cobreixen les despeses del curs, vol, allotjament i manutenció. D’acord amb la convocatòria, cada centre només pot optar a dues beques, DUAL i AICLE. La convocatòria d’aquestes beques surt a final de curs i la resolució arriba a principi del curs següent.

  • Estades formatives d’observació, job-shadowing, organitzades per la Xarxa-FP i que tenen lloc al març, abril o maig. El projecte es fonamenta en la cooperació entre socis de Xarxa FP provinents de Dinamarca, Estònia i Alemanya amb l’objectiu de crear una aliança internacional d’intercanvi de bones pràctiques sobre com afrontar i reduir el decalatge existent entre els perfils industrials del joves i les competències i coneixements que realment demanen les empreses per tal d’adaptar-se al món de la indústria 4.0, garantint la igualtat de gènere tant en l’entorn educatiu com laboral. Des de la Xarxa FP realitzen la reserva dels vols, assegurança obligatòria i allotjament a l’hotel durant l’estada i la resta de la beca és transferida al professorat en concepte de manutenció. La coordinació de mobilitat de l’institut rep la convocatòria d’aquestes beques cap al desembre i les persones interessades han d’omplir la sol·licitud i enviar-la abans de mig gener.

Com a centre estem oberts a la participació en nous projectes que poden ampliar l’oferta de beques.

Totes les novetats es penjaran al panell de notícies de Mobilitat.