ICB logo text H

                            

bandera Catalana  bandera espanya  bandera Anglaterra 1  bandera frana                               
facebooh twitter instagram youtube
       

Transport i manteniment de vehicles

Proporciona les capacitats necessàries per efectuar les operacions de reparació, muntatge d'accessoris i transformació del vehicle en l'àrea de carrosseria, bastidor, habitacle i equips o arreus. També de les operacions de manteniment, muntatge d'accessoris i transformacions del vehicle en les àrees de mecànica, hidràulica i pneumàtica i electricitat.

OFERTA FORMATIVA DEL DEPARTAMENT DE TMV

 Els Graus de la Família Professional de Manteniment de Vehicles Autopropulsats que es cursen a l'Institut Camps Blancs són els que es detallen a continuació:

 CICLES DE GRAU MITJÀ

 • Electromecànica de vehicles

Aquests estudis postobligatoris capaciten a l'alumne per realitzar operacions de manteniment, muntatge d'accessoris i transformacions a les àrees de mecànica, hidràulica, pneumàtica i electricitat del sector d'automoció, ajustant-se als procediments i temps establerts, complint amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

Tenen una durada de 2.000 hores que es distribueixen en dos cursos acadèmics (1.600 h en un centre educatiu i 400 h en un centre de treball).

Existeixen dos recorreguts possibles:
• cotxes (el primer curs es realitza al matí i el segon curs a la tarda, està enfocat cap a cotxes tot i que també es tracten la resta de vehicles)
• motos (tant el primer curs com el segon curs es realitzen a la tarda, està enfocat cap a motos i motocicletes tot i que també es tracten la resta de vehicles)

A més es treballa conjugant continguts digitals i fent ús de l'entorn d'aprenentatge Electude amb simuladors de vehicles i pràctiques als nostres tallers.

Simulador Electude

 • Carrosseria

Modalitat: Es preveu ofertar en breu el cicle formatiu en modalitat DUAL

Aquests estudis postobligatoris capaciten a l'alumne per reparar i muntar accessoris del vehicle i transformar-ne la carrosseria, el bastidor, la cabina i els equips.  Si vols veure alguns dels projectes de carrosseria visita el nostre Instagram. #Autocampsblancs.

Tenen una durada de 2.000 hores que es distribueixen en dos cursos acadèmics (1.600 h en un centre educatiu i 400 h en un centre de treball).

CICLE DE GRAU SUPERIOR

 • Automoció

Modalitat: El el cicle formatiu s'oferta en  modalitat DUAL

Aquests estudis postobligatoris capaciten a l'alumne per organitzar, programar i supervisar l'execució de les operacions de manteniment i la seva logística en el sector d'automoció, amb l'orientació a vehicles industrials diagnosticant avaries en casos complexos, i garantint el compliment de les especificacions establertes per la normativa i pel fabricant del vehicle.

Tenen una durada de 2.000 hores que es distribueixen en dos cursos acadèmics (1.600 h en un centre educatiu i 400 h en un centre de treball).

 

COL·LABORADORS

Alguns dels nostres col·laboradors són:

 • Starbaix: Importantíssim grup de distribució Toyota/Lexus amb seu al Baix Llobregat, entre d'altres col·labora amb cessió de material de vehicles híbrids, i altres vehicles. Acull alumnes en modalitat FCT i DUAL.
  http://www.starbaix.toyota.es/
 • Renault Ros: Històric membre col·laborador del nostre institut, que ens ha fet referent al Baix Llobregat, gràcies a la cessió de vehicles i material del grup Renault. Mantenim una estreta col·laboració en l'àmbit de tot el centre.
  http://www.renaultros.com/
 • Grup Quadis: Grup de distribució i postvenda més important de Catalunya i principal valedor del programa DUAL. Té un índex del 90% d'incorporació a les seves plantilles després de la formació.
  https://www.quadis.es/
 • Grup Tautomoció: Grup de distribució amb seu Sant Boi. Gran part de la seva plantilla són exalumnes del nostre centre que prèviament ha fet formació en modalitat DUAL.
  http://gruptautomocio.net/
 • Renaulr Retail: Distribuïdor de Renault a escala nacional. Ha fet importantíssimes cessions de material provinent del seu programa de formació de tècnics Renault, com vehicles de darrera generació, motors, caixes de canvi.
  https://www.renaultretailgroup.es/
 • Volkswagem Group: Distribuïdor de Volkswagen a escala nacional. Ha fet cessions de material de taller com motors, caixes de canvi. El seu programa de formació gratuït pel nostre alumnat té un cost aproximat de 2500 € i és molt valorat pels concessionaris de les marques del Grup Volkswagen.
  https://www.volkswagengroupdistribucion.es/

 

Promoció del talent de l'alumnat

El nostre objectiu prioritari és la promoció i inserció al món laboral del nostre alumnat. 

És per això que participem activament en concursos de promoció de talent i programes de formació de l'alumnat, alguns dels concursos de promoció de talent,

 

Programes de formació de l'alumnat

Talentia: Programa de formació de Volkswagen Group Distribucion.

Els alumnes seleccionats seran becats durant la seva formació presencial a l’empresa, així podran compaginar aquesta amb els estudis del seu cicle, a més obtindran una certificació del programa de formació propi de Volkswagen/Audii/Skoda.

Una vegada finalitzat el programa de formació, seran integrats a la xarxa Volkswagen.

 

 Automocio slide

 automoci