ICB logo text H

                            

bandera Catalana  bandera espanya  bandera Anglaterra 1  bandera frana                               
facebooh twitter instagram youtube
       

Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions de Telecomunicacions han format als alumnes de 6è de Primària de l'Escola Montbaig en robòtica.

Repetim per segona vegada aquesta experiència que ja va ser premiada per la FundacióBCN en la 9a edició del Pla de mesures Innovació a l’FP i a la qual es van presentar 72 projectes de Formació professsional.

L'objectiu del projecte va estar formar als alumnes de primària amb les missions del concurs de First Lego League al que es presentava el grup de robòtica de l'Escola Montbaig.

En aquesta nova col·laboració els alumnes del nostre Institut han facilitat l'activitat fent una introducció a la robòtica i uns tallers de programació per als alumnes del Montbaig.

Com a resultat de la col·laboració els alumnes de FP han desenvolupat la consciència social de la tecnologia i han après a transmetre i a adaptar la informació en funció dels usuaris. D’altra banda, els alumnes de primària han obtingut una major inclusió digital i han augmentat les seves capacitats per desenvolupar l’aprenentatge per projectes.

En conclusió, han après amb unes activitats molt divertides en l'àmbit de la robòtica i la tecnologia. Això ha permès a tots els alumnes participants desenvolupar el pensament computacional, el qual fomenta la creativitat i les habilitats en la resolució de problemes. A més a més es fomenta la motivació per continuar aprenent i apropar-se a altres àrees com són les matemàtiques, física, història, anglès, ... 

No tan sols ha estat una oportunitat per aprendre a programar, es tracta d'aprendre com les computadores i el programari estan canviant tot al nostre món.

Agraïm la implicació dels alumnes i de l'equip docent de l'Escola Montbaig que ens han permès establir sinèrgies entre la de primària i la secundària i que tan necessàries són en el nostre Municipi.